Houtvochtmeter.

Het stookseizoen komt er straks aan en dan wil je wel weten of je verzamelde hout droog genoeg is. Ik heb daarvoor van Ofen-Schulte een houtvochtmeter gekregen waarmee je het vochtniveau heel eenvoudig kan meten. Het volgende tabelletje wordt ook meegeleverd en kan je zien in welke fase het hout is –
 
Vers hout / nat – <50 tot 100 %
Halfdroog hout – 20 tot 30 %
Luchtdroog hout – 15 – 20 %
Volledig droog hout – < 15 %

Het hout wat ik heb zit zo tussen de 12 en 18 % dus wat mij betreft zit dat wel goed en nu maar hopen dat de 6 m3 hout voldoende is om de winter door te komen.

Houtvochtigheidsmeter

This entry was posted on maandag, september 7th, 2009 at 13:32 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

 

2 Responses to “Houtvochtmeter.”

  1. houtkachel info Says:

    Dit ziet er inderdaad een zeer handig toestel uit voor het meten van de vochtigheid. Normaal zou de voorraad hout moeten volstaan met betrekking het verbruik van een speksteenkachel.

  2. Joyce Says:

    Hallo! Jullie kennen me niet, maar ik ben ook bezig met een Tulikivi… zou het mogelijk zijn dat je me even een mailtje stuurt voor direct contact? Zeker over de combi met de warmtewisselaar… Ik ben bezig een oude loods om te bouwen, en wil graag alles meteen combineren. Prachtige kachel is het geworden! Hartelijke groet, Joyce