Archive for maart, 2009

Hout

We hebben hout nodig om onze toekomstige kachel mee te gaan stoken. Hoewel alles nog niet helemaal rond is ben ik toch al begonnen met het bouwen van opslagruimte. Direct wat boomstammen geregeld, die in stukken gezaagd en gekloofd zodat de houthokken direct gevuld kunnen worden en het hout kan drogen.

Posted by on maart 29th, 2009 Reacties uitgeschakeld voor Hout

Ofen Schulte – Bawinkel

Na wat rondzwervingen op internet kwam ik per ongeluk op de website van Ofen-Schulte in Bawinkel (Duitsland) terecht. We zijn gisteren daar spontaan even wezen kijken, ik had geen idee wat ik daar kon verwachten maar het was zeer de moeite waard ! Een prachtige showroom waar enorm veel te zien was en ook zeer veel Tulikivi speksteenkachels. En ook onze kachel stond daar, de Kapitti C. Toen we hem in het echt zagen staan en hem vergeleken met de Silo C die daar ook stond waren we om ….. we gaan voor de Silo CT ! Ook de prijzen zijn daar zeer concurerend en ze hadden iets nieuws : een warmtecollector om warm water van de speksteenkachel te krijgen voor vloerverwarming in onze gang en keuken. Wauw ! We krijgen een officiele prijsopgave van ze voor de kachel en ééntje van een schoorsteenbouwer, de firma Poll waar ze veel mee samenwerken.

Posted by on maart 11th, 2009 2 Comments

De schoorsteen.

Aangezien we dus helemaal geen schoorsteen hebben moeten we er één bouwen. Dat betekent twee grote gaten in twee betonnen vloeren boren en dan opbouwen met geïsoleerde buis. Na wat rondvragen en surfen op internet kwamen we uiteindelijk op twee producten uit : Metaloterm en Isoduct. Ik denk dat we voor Isoduct gaan omdat we dan geen omkasting hoeven te bouwen. Via Rookkanaal-Online een prijslijst gekregen maar, hoewel het mij al wel was verteld, schrok ik toch een beetje van de prijzen.

Posted by on maart 1st, 2009 Reacties uitgeschakeld voor De schoorsteen.