Archive for juni, 2009

Het eerste vuur.

Vanavond was het dan zo ver, we hebben de kachel even voorzichtig aangehad. Vol spanning zaten we met z’n drieën rondom de kachel en mochten we nu een paar stukjes hout branden. We moeten langzaam beginnen om de kachel aan de hitte te laten wennen. Een kachel goed aansteken is een vak apart en het duurde even voordat we hem aan hadden. De nieuwe schoorsteen deed ook uitstekend zijn werk en had een uitstekende trek.

                               

Posted by on juni 21st, 2009 2 Comments

The day after.

Zo ….. weer bijgekomen van de vorige dag. Hoewel we niets hoefden/konden/mochten doen was het wel een drukke dag. Drie verschillende bedrijven met 6 monteurs over de vloer die allemaal druk bezig waren met onze kachel. Allereerst 2 monteurs voor het plaatsen van de kachel, 2 stuks voor het boren van de 27,5 cm grote gaten door het beton en 2 monteurs voor het bouwen van de schoorsteen. Op de dakdoorvoer na is het het helemaal gereed, ze komen vandaag alleen nog langs voor de dakdoorvoer en dan is het wachten totdat hij aan mag.  Laura was gisteren druk bezig met het fotograferen van de werkzaamheden en hier dan de beloofde plaatjes.

UPDATE : De firma Poll heeft vandaag de schoorsteen keurig afgewerkt. Ze hebben de dakdoorvoer geplaatst en zelfs op zolder de schoorsteen keurig  met een roset afgewerkt afgewerkt. Ook de schoorsteen in de woonkamer is nu helemaal afgewerkt en het resultaat mag er wezen !

Klik hier om alle foto’s te bekijken.

plaatsing01

(meer…)

Posted by on juni 18th, 2009 4 Comments

Timelaps van de opbouw.

Het onderstaand filmpje is een timelaps van de opbouw. De daadwerkelijke opbouw duurde zo’n 6 tot 7 uur en is nu te versneld te zien in één minuut.

Posted by on juni 17th, 2009 Reacties uitgeschakeld voor Timelaps van de opbouw.

Hij staat er !

Meer info volgt, alvast even een foto.

hijstaat

Posted by on juni 17th, 2009 2 Comments

Hij komt er aan !

Woensdag 17 juni 2009 is het dan zo ver, onze Tuikivi Silo CT wordt dan geplaatst. Kom dan ook een kijkje op deze website nemen, we plaatsen een webcam zodat je mee kan kijken hoe de plaatsing die dag verloopt. Ook slaan we elke 2 minuten een plaatje op, die zetten we aan het eind van de dag achter elkaar en daarmee maken we dan een versnelde opname.
 
Er kunnen maximaal 10 kijkers tegelijk meekijken en er zit een tijdlimiet van 5 minuten op om eventuele wachtenden ook de gelegenheid te geven. Na 5 minuten kan je ook een refresh van de pagina geven ( even op F5 drukken ) en dan krijg je weer 5 minuten.

Webcam is Offline

Posted by on juni 13th, 2009 1 Comment

Vloerverwarming

Omdat we met de warmtewisselaar warm water willen gebruiken voor vloerverwarming zou een gespecialiseerd bedrijf vloerverwarmingsbuizen in de gang en de keuken in gaan freezen. Door omstandigheden kon dit bedrijf op het laatste moment niet komen. Ik zou dit dan maar zelf gaan doen maar dat ging niet helemaal lukken. Dan maar de buizen op de vloer leggen en een extra dekvloer storten.

Posted by on juni 1st, 2009 Reacties uitgeschakeld voor Vloerverwarming