Het eerste vuur.

Vanavond was het dan zo ver, we hebben de kachel even voorzichtig aangehad. Vol spanning zaten we met z’n drieën rondom de kachel en mochten we nu een paar stukjes hout branden. We moeten langzaam beginnen om de kachel aan de hitte te laten wennen. Een kachel goed aansteken is een vak apart en het duurde even voordat we hem aan hadden. De nieuwe schoorsteen deed ook uitstekend zijn werk en had een uitstekende trek.

                               

This entry was posted on zondag, juni 21st, 2009 at 20:28 and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.

 

2 Responses to “Het eerste vuur.”

 1. liesbeth Says:

  Hallo!

  Ik heb jullie verhaal gelezen en de foto’s bekeken. Mooie kachel!
  Is het deurtje van de kachel zwart of van roestvrijstaal?
  Hoe bevalt de kachel tot nu toe? Gaat de warmte van de kachel ook naar aangrenzende vertrekken of is het daar voor nog te vroeg om iets over te zeggen?
  Hadden jullie familie die al een kachel had of zijn jullie op advies van anderen aan deze speksteen kachel begonnen?

  Wat kost het systeem waarbij de kachel het water van de vloerverwarming verwarmd?
  Wij zijn ook geinteresseerd in een speksteenkachel maar het kost een een aardige cent!

  We wensen jullie in ieder geval een fijne warme winter toe.

  gr. Bart en Liesbeth Wiegers

 2. admin Says:

  Hallo Liesbeth,

  Het deurtje van de kachel is zwart maar van welk materiaal het is gemaakt zou ik niet weten. Tot nu toe bevalt de kachel uitstekend al is deze nog niet elke dag aan. Als we een stukje verder de herfst/winter in zijn kunnen we er wat meer over vertellen.

  Het is in ieder geval een heerlijke warmte ! Wij kenden niemand die al zo’n kachel had. In ons vakantiehuisje in Oostenrijk hebben we een tegelkachel en zoiets wilden we ook thuis. Via internet hebben we ons ingeschreven voor een informatiemiddag van Tulikivi en daar hebben we voor het eerst de warmte van een speksteenkachel gevoeld en we waren meteen verkocht.

  Wat het vloerverwarmingsysteem precies kost durf ik niet te zeggen, we hebben een all-in prijs afgesproken, kachel+montage, warmtecollector en schoorsteen + montage. Het is inderdaad een enorme investering maar tot nu toe vinden wij het zeker de moeite waard.